Η καλλιέργεια πιπεριάς για εξαγωγή στο Ισραήλ καταρρέει. Τρεις συνεχείς κακές χρονιές, μείωσαν την παραγωγή από τους 130.000 τόνους σε περίπου 90.000 τόνους.
Η καλλιέργεια της πιπεριάς είναι σημαντικός εξαγωγικός τομέας της λαχανοκομίας στο Ισραήλ. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που έχει το Ισραήλ είναι ότι καλλιεργεί τις πιπεριές προς εξαγωγή στην ύπαιθρο, ακόμα και το χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια, ο καιρός δεν βοήθησε: ήταν πολύ βροχερός και υπήρξαν χειμώνες με τρεις εβδομάδες συνεχούς βροχής. Αυτό υποβάθμισε σημαντικά την ποιότητα της πιπεριάς.

Πολλοί αποδίδουν το πρόβλημα της υπερπαραγωγής της πιπεριάς στην επιδότηση που δίνει το Ισραηλινό κράτος, πράγμα που κρατάει στην παραγωγή πιπεριάς πολλούς παραγωγούς που θα είχαν αλλάξει καλλιέργεια.
Αρκετοί παραγωγοί προσπάθησαν να γυρίσουν σε μελιτζάνες. Όμως, το Ισραήλ δεν μπορεί να εξάγει μελιτζάνες προς την Ευρώπη διότι μέχρι να φθάσουν, χάνουν την γυαλάδα τους και γίνονται ματ. Οι καταναλωτές θέλουν μόνον γυαλιστερές μελιτζάνες.
Πάρα πολλοί καλλιεργητές γυρίζουν πια από την πιπεριά στους χουρμάδες, παρά τα 7 χρόνια που χρειάζονται για να ξεκινήσει η παραγωγή.
Η προηγούμενη περίοδος είχε ξεκινήσει με αισιοδοξία, καθώς το μποϋκοτάζ της Ρωσίας στα Ευρωπαϊκά λαχανικά, άνοιξε δρόμο στα Ισραηλινά. Πολλοί άρχισαν να εξάγουν μόνον στην Ρωσία. Όμως, η δραματική πτώση του ρουβλιού τους οδήγησε σε χαμηλές τιμές και μεγάλες ζημιές. Κάποιοι δεν μπόρεσαν να εισπράξουν ούτε τα χρήματά τους.