Υπάρχουν πια ενδείξεις ότι η κατανάλωση μίας φρέσκιας τομάτας την ημέρα λιγοστεύει τις πιθανότητες εκδηλώσεως καρκίνου του δέρματος.
Στις 11 Ιουλίου 2017, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο στις ΗΠΑ δημοσίευσαν μελέτη όπου ποντίκια που τρεφόντουσαν καθημερινώς επί 35 εβδομάδες με τομάτες εκδήλωσαν 50% λιγότερους καρκίνους του δέρματος από ποντίκια που δεν έτρωγαν τομάτα, όταν εκτέθηκαν σε υπεριώδεις ακτίνες.
Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου είναι αυτή που ευθύνεται για τον καρκίνο του δέρματος, ο οποίος είναι ο πιο συχνός από όλους τους καρκίνους.
Το λυκοπένιο, η ουσία που δίνει το κόκκινο χρώμα στις τομάτες, θεωρείται ότι είναι η πιο αποτελεσματική από όλες τις αντιοξειδωτικές ουσίες της τομάτας. Όμως, όταν συγκρίθηκε η χορήγηση του λυκοπενίου σαν συμπλήρωμα διατροφής με την κατανάλωση τομάτας, η τελευταία βρέθηκε να έχει περισσότερες θετικές επιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από το λυκοπένιο και άλλες ουσίες της τομάτας ωφελούν.
Ασφαλώς, η τομάτα, ως τρόφιμο, δεν είναι φάρμακο, αλλά όπως και με πολλές άλλες υγιεινές τροφές, η μακροχρόνια κατανάλωσή της φαίνεται ότι έχει πολύ θετικές επιπτώσεις στην υγεία και στην εκδήλωση διάφορων ασθενειών.
αναδημοσίευση από: Hortis Info