Τα μαρούλια είναι έτοιμα για συλλογή σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα έως και πάνω από 100 μέρες από την φύτευσή τους, αναλόγως με την ποικιλία, την εποχή και τις θερμοκρασίες. Η συλλογή πρέπει να γίνει όταν η ποιότητα είναι στο μέγιστο. Όμως, πολλές φορές, οι συνθήκες στην αγορά μπορεί να ... Διαβάστε Περισσότερα
Kale: Τι είναι;
Το Kale είναι μια λαχανίδα που παλιά καλλιεργείτο και επανήλθε τα τελευταία χρόνια. Τώρα γίνεται όλο και πιο γνωστό, ειδικώς διότι έχει μεγάλη θρεπτική αξία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται είτε φρέσκα σε σαλάτες, είτε μαγειρεμένα. Το Kale έρχεται σε πολλούς τύπους με πιο σγουρά ή πιο ίσα φύλλα και ... Διαβάστε Περισσότερα
Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, σκεφτόμαστε τι λάχανο θα βάλουμε. Με τι κριτήρια θα επιλέξουμε; Έχουμε να επιλέξουμε απλώς ανάμεσα σε ποικιλίες (υβρίδια); Ποιο δίνει μεγαλύτερη παραγωγή; Ποιο αντέχει πιο πολύ στο χωράφι;
Σωστά κριτήρια, αλλά, πριν παραγγείλουμε φυτά (σπορόφυτα) λάχανου, καλό είναι να καταλάβουμε τι κατηγορίες (είδη) υπάρχουν και σε ... Διαβάστε Περισσότερα
Το κλίμα αλλάζει. Αυτό δεν το λένε μόνον οι επιστήμονες, αλλά το παρατηρούν στην πράξη οι αγρότες. Ήδη, την εικοσαετία 1996 – 2016, είχαμε σημαντικές αλλαγές και στην Ελλάδα, σε σχέση με την εικοσαετία 1975 - 1995. Το κλίμα έγινε Μεσογειακό σε αρκετές περιοχές όπου ήταν Θαλάσσιο Νότιο, συμφώνως με την ... Διαβάστε Περισσότερα
Αμειψισπορά - Quiz
Γνωρίζουμε ότι δεν είναι σωστό να φυτεύουμε στο ίδιο χωράφι συνεχώς φυτά από την ίδια οικογένεια. Πρέπει να αλλάζουμε καλλιέργειες κάθε χρόνο. Αναλόγως με το είδος, μπορούμε να το ξαναφυτέψουμε κάθε 2, 3 ή 4 χρόνια. Αυτό ονομάζεται αμειψισπορά.Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που επιβάλλουν την αμειψισπορά: ... Διαβάστε Περισσότερα