Πεπόνια
Το πεπόνι ( Cucumis melo - πολλά υποείδη) ανήκει στην οικογένεια των Κολοκυνθοειδών (Cucurbitaceae), μαζί με το αγγούρι, το καρπούζι και το κολοκύθι.
Πρωτοκαλλιεργήθηκε στην Βορειοανατολική Αφρική και την Μέση Ανατολή.
Τα ευρέως καλλιεργούμενα πεπόνια ανήκουν σε πολλούς τύπους: τ. Galia (Γκάλια), τ. Charentais (Σαραντέ), τ. Cantaloup (Κανταλούπ), τ. Canari (Κάναρι), τ. Honeydew (Χάνιντιου). Υπάρχουν και πολλοί τοπικοί τύποι όπως: Άργους, το Ζακυνθινό, το χειμωνιάτικο του Έβρου κλπ.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε φυλλάδιο με Οδηγίες καλλιεργείας του πεπονιού.
Προσοχή: Το πεπόνι είναι φυτό απαιτητικό σε ζέστη. Μη φυτεύετε όταν η θερμοκρασία του εδάφους είναι κάτω από 18 oC. Η ιδανική θερμοκρασία για ανάπτυξη είναι 29 – 35 oC.
Χρησιμοποιείστε τα βελάκια για να δείτε περισσότερα.
Επιλογή από τα Πεπόνια μας:
Γλυκό πεπόνι τύπου HoneyDew με ανθεκτικότητες σε φουζάριο και ωίδιο.

Πεπόνι τύπου Galia με ανοιχτοπράσινη αρωματική σάρκα και Brix 14. Έχει μεγάλη μετασυλλεκτική διατηρησιμότητα και είναι κατάλληλο και για εξαγωγές.

Πεπόνι πρώιμο και παραγγικό για υπαίθρια καλλιέργεια στον τύπο του Galia.

Πεπόνι τύπου Ιταλικού Cantaloup, γκριζοπράσινο με σκούρες πράσινες ραφές. Πορτοκαλί σάρκα. Μεγάλη μετασυλλεκτική διάρκεια. 1,2-1,5 kg

Το κλασσικό κίτρινο στρογγυλό δικτυωτό πεπόνι.

Όψιμο υβρίδιο τύπου Ananas. Πορτοκαλί γλυκιά σάρκα.

Πεπόνι ανθεκτικό στην μελίγκρα και το ωίδιο. Long Shelf Life. Ιδανικό για εξαγωγές.

Αρωματικό γλυκό πεπόνι στον τύπο του Galia.

[be_published_modified_date]
Οι περιγραφές των ειδών, οι υποδείξεις, η διάρκεια και εποχή της καλλιέργειας αποτελούν την καλύτερη τεχνική γνώση της ProPlant και αναφέρονται εδώ μόνον ενδεικτικώς.
Τα φυτά, ως βιολογικά όντα, μπορεί να εκφράζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως μέγεθος ή σχήμα, αναλόγως με τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες, την σύσταση του εδάφους και την καλλιεργητική τεχνική (φαινότυπος).
Καθώς όλοι οι προαναφερθέντες ή μη παράγοντες είναι εκτός ελέγχου της ProPlant, δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνη ή να εγγυηθούμε με οποιονδήποτε τρόπο ότι οι προβαλλόμενες ποικιλίες ή υβρίδια θα εκφράσουν τα ίδια χαρακτηριστικά στον δικό σας αγρό ή θερμοκήπιο.
Η ProPlant προτείνει εμφατικώς στους πελάτες της να μη καλλιεργούν για πρώτη φορά μία νέα ποικιλία σε έκταση μεγαλύτερη του 10% της συνολικής και οπωσδήποτε σε έκταση μικρότερη από 500 m2, ώστε να διαπιστώνουν μόνοι τους την καταλληλότητα των υβριδίων ή ποικιλιών για τις δικές τους συνθήκες.
