Θυμάρι
Φωτογραφία: Juanjo R – CC BY-SA 2.0
Θυμάρι - Ιταλική φινέτσα στο φαγητό
- Αρωματικό βασικό για την Ελληνική και Ιταλική μαγειρική.
- Στην Αρχαία Ελλάδα τον χρησιμοποιούσαν στα λουτρά και σαν λιβάνι στους ναούς.
- Φυτεύεται την άνοιξη και μετά διαρκεί για χρόνια.
- Αντέχει πολύ στο κρύο (όχι σαν μικρό φυτό).
- Όπως τα περισσότερα αρωματικά, έχει πολύ καλύτερο άρωμα σαν φρέσκο, παρά ξηρό.
- Σε γλαστράκια (δίσκοι 40 θέσεων).
Οι περιγραφές των ειδών, οι υποδείξεις, η διάρκεια και εποχή της καλλιέργειας αποτελούν την καλύτερη τεχνική γνώση της ProPlant και αναφέρονται εδώ μόνον ενδεικτικώς.
Τα φυτά, ως βιολογικά όντα, μπορεί να εκφράζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως μέγεθος ή σχήμα, αναλόγως με τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες, την σύσταση του εδάφους και την καλλιεργητική τεχνική (φαινότυπος).
Καθώς όλοι οι προαναφερθέντες ή μη παράγοντες είναι εκτός ελέγχου της ProPlant, δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνη ή να εγγυηθούμε με οποιονδήποτε τρόπο ότι οι προβαλλόμενες ποικιλίες ή υβρίδια θα εκφράσουν τα ίδια χαρακτηριστικά στον δικό σας αγρό ή θερμοκήπιο.
Η ProPlant προτείνει εμφατικώς στους πελάτες της να μη καλλιεργούν για πρώτη φορά μία νέα ποικιλία σε έκταση μεγαλύτερη του 10% της συνολικής και οπωσδήποτε σε έκταση μικρότερη από 500 m2, ώστε να διαπιστώνουν μόνοι τους την καταλληλότητα των υβριδίων ή ποικιλιών για τις δικές τους συνθήκες.

[be_published_modified_date]